Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Květiny nejen k svátku zamilovaných


Ilustrační fotografie

Svátek svatého Valentýna se slaví na počest mnicha, který ve 3. století tajně oddával zamilované páry i přes zákaz císaře Claudia III.  Valentýn byl posléze uvězněn a 14. února 296 upálen.

Obnovená tradice se u nás začala slavit po roce 1989 a nachází stále větší oblibu.

Kromě cukrovinek a různých plyšáků ve tvaru srdce uděláme radost květinami. Ty patří mezi dárky nejvhodnější. Ženám dáváme květiny zdobené stužkami, mašlemi, ale i módními zvířátky. Dívkám vybíráme oranžové, růžové, žluté, pro starší dámy volíme růže, lilie, gerbery, tedy barvy méně pestré. Snažíme se vybírat květy, které má žena ráda. Pokud to muž neví, vybírá třeba podle ročního období.
Někdy volíme i květomluvu a květy ještě doplníme vizitkou s komentářem.

I muži dostávají květiny, jsou spíše exotické, netypické vzhledem, v bambusové vazbě, bez zbytečných dekorací. Poslední dobou se pro pány zdobí i velmi netradiční pugéty tvořené různými salámy, čabajkami a zeleninou, ty pak můžeme společně zkonzumovat.

Znalci květin vědí, co která znamená.
 
Například:
vlčí mák – uchovejme naši lásku v tajnosti
meduňka – stále na tebe myslím
levandule – nejsi upřímná
myrta – naši lásku završíme svatbou
rudé růže – miluji tě
šípková růže – žárlím
 fialka – buď odvážná
jasmín – už tě nechci

Také barvy květin mají svou řeč:
červená – láska
růžová – sympatie
žlutá – žárlivost
hnědá – zloba
bílá – čistota, ale pozor, i smrt
fialová – pokora
zelená – naděje
zlatá – důstojnost
modrá - věrnost

Není ale důležité, co který květ znamená, hlavně, že je obdarovaná mile překvapena.
Dříve než květinu předáme, je nutné ji vybalit z papíru. Pokud jde o součást pugétu, např. celofán či ozdobný papír, zůstává zabalená.
Květiny v květináči můžeme dát spíše starším lidem nebo jako pozornost při kolaudaci bytu. Stejně nevhodné je obdarování sušenými květy.
Věnujeme-li méně než 10 květů, volíme lichý počet.

Pokud nemůžeme květy předat osobně, je možné je objednat v květinářství, které je předá s vizitkou, od koho jsou.

TIP 1: Svou Lásku můžete překvapit výbornou romantickou večeří. Vyberte si  a objednejte si v seznamu profesionálních kuchařů Kuchaři do domu http://www.kucharidodomu.cz/ osobního kuchaře, který připraví vysněnou valentýnskou večeři přímo u Vás doma.

Autor: Eva Ch.
Zdroj: Wikipedie


TIP 2: Potřebujete poděkovat ženám ve vaší firmě za výbornou práci? Chcete je mile překvapit? Potřebujete stmelit ženský kolektiv, pobavit při výborném rautu, kulinářskou show, workshopem, kurzem vaření?

Objednejte si originální zážitkové akce pro ženy:
Zážitkovou degustační večeři s VIP KUCHAŘEM a mistrem světa.

Tematické večery
- Živé folklorní představení s domácím moravským rautem v srdci Prahy – cimbálovka a originálně krojovaní tanečníci ve stylové restauraci) za bezkonkurenční cenu včetně nápojů v Praze! Doporučujeme pro všechny.
- Přijedeme s pravou českou zabíjačkou, párování piva s jídlem a škola čepování, otvírání ústřic, sabráž šampaňského…aj.
- Vinná degustace nejkvalitnějších oceněných ve světě moravských vín ve spolupráci s Prezidentem Asociace sommeliérů ČR. Koná se v Praze 
- Degustace parfémů se zážitkovou večeří o 6 chodech – ingredience v parfému je obsažena v celém menu (růže, vanilka, levandule..aj.). Doporučujeme pro ženy.

Jaké originální gurmánské akce zajistíme?
Catering s kulinářskou show až 25 světových kuchyní.
1.Vegetariánský raut +live cooking saláty
2. Francouzský raut + live cooking Crepes Suzette
3. Irský raut + live cooking Irská  polévka
4. Japonský raut + live cooking Sushi
5. Kubánský + live cooking Molekulární coctaily
6. Mafia + live cooking Molekulární coctaily
7. Mexický + live cooking Buritos
8. Moravský + live cooking Uzená šunka
9. Staročeský + live cooking Terinka a pomazánka
10. Grilování + live cooking Grilování
11. Jihoafrická a izraelská kuchyně  - raut s VIP kuchařem, který působil na Ministerstvu zahraničních věcí, prezentoval českou gastronomii v Izraeli, Kodani. Mnoho let pobýval v JAR. Byl také osobním kuchařem pana Karla Schwanzenberga.
12. Sushi show – s VIP kuchařem nebo workshop sushi
13. Degustace parfémů se zážitkovou večeří o 6 chodech
14. Kolumbijský večer s rodilou Kolumbijkou
15. Čokoládová show
16. Tančící vařečka – show - příprava menu při hudbě do 5 minut
17. Hmyzí a molekulární kuchyně
Mnoho dalších podle Vašich požadavků.

V případě dotazů nás kdykoliv kontaktujte.
 ZADEJTE POPTÁVKU: www.KuchariDoDomu.cz., 777136103, info@kucharidodomu.cz.

Ostatní

Výzdoba stolu a servírování

Nejen dokonale prostřený stůl, ale i jeho výzdoba je důležitým prvkem při stolování. Samozřejmě záleží, k jakému účelu je slavnostní tabule připravovaná např. svatební, silvestrovská, štědrovečerní diplomatická nebo smuteční.

čtěte více...

Prostírání stolu

Pěkně a vhodně připravený stůl na oběd nebo večeři by nám měl navodit slavnostní náladu. Neměl by chybět ubrus a to nejlépe bílý, aby neodváděl pozornost od naaranžovaných pokrmů na talíři.

čtěte více...

Zasedací pořádek při společenském stolování

Chystáme-li se ke společenskému stolování, měli bychom vědět něco málo o zasedacím pořádku. Ať jsme hostitelé nebo hosté, platí vždy určitá pravidla.

čtěte více...

Je důležitý podšálek u podávání kávy a čaje?

Ať si kávu nebo čaj dáváme během zaměstnání, návštěvy restaurace nebo přátel, stále bychom měli dbát, na pravidla etikety a vědět jak správně s šálkem a lžičkou zacházet.

čtěte více...

Ovoce na talíři, jak ho správně jíst dle etikety

Ve společnosti ovoce většinou jíme s použitím příboru. Jsme-li obratní, pak nám postačí jedna ruka s použitím nože v ruce druhé. Je-li na stole finger-bowl, můžeme ovoce jíst pomocí prstů.

čtěte více...

Moučníky, sýry, fondue nebo tatarský biftek: Jak je správně jíst?

Moučník, fondue, tatarský biftek jsou další z řady jídel, kterým bychom měli věnovat pozornost, volíme-li příbor, který se chystáme použít. Jíme podle etikety?

čtěte více...

Kosti na talíři a použití párátka: Jíme kuřecí stehýnko v ruce?

Držíme správně číši vína a můžeme držet kuřecí stehýnko v ruce? Chystáme-li se jíst kuřecí stehýnko, víceméně je povoleno jej uchopit do ruky, ovšem pouze v případě je-li po ruce finger - bowl.

čtěte více...

Zacházíme správně s příborem?

Dnes si život bez klasického příboru nedovedeme představit. Právě proto bychom měli vědět jak správně příbor používat. Máme-li v menu jídlo, u kterého není třeba příborový nůž (rizoto, čínská či thajská jídla, těstoviny, soté), můžeme vidličku držet v pravé ruce.

čtěte více...

Orientální hůlky ruku v ruce se suši

Pokud si dáváme japonskou, nebo čínskou specialitu v evropské restauraci s jídelními hůlkami nám přinesou i klasický příbor. Jednou ze specialit, ke kterému je běžné používat jídelní hůlky je suši.

čtěte více...

Nikdo není dokonalý, aneb nehody ve společnosti

Než vyrazíme do společnosti, měli bychom se na to náležitě připravit po stránce vzhledové. Ve společnosti se vyhýbáme takovým činnostem, u kterých by se nám snadno mohla nějaká nepříjemná nehoda stát.

čtěte více...

Recepce: Co si obléknout, jak se správně chovat?

Příležitost k navázání nových kontaktů, může být společenská akce, kterou nazýváme recepce (přijetí). Recepce se může konat v kteroukoli denní dobu.

čtěte více...

Společenské stolování: Jíme správně pečivo, polévku nebo vejce?

Ať se jedná o pečivo, polévku, ovocný kompot, nebo třeba vejce, stále platí určitá společenská pravidla, na která bychom při stolovaní neměli zapomínat.

čtěte více...

Slovník kulinářských pojmů: Co nás může v jídelníčku překvapit?

Vždy se můžeme v jídelním a nápojovém lístku setkat s některými kulinářskými výrazy, které nám mohou být cizí. Zde některé z nich máme.

čtěte více...

Jak správně jíst těstoviny, brambory nebo chřest?

Chystáte si dát k obědu těstoviny, brambory nebo třeba chřest. U každého jídla je třeba vědět, jak správně použít příbor, abychom se řídili podle pravidel etikety.

čtěte více...

Plody moře II.: Další vybrané kousky. Jak je správně konzumovat?

Máme mořské lahůdky jako ústřice, kaviár, raky nebo žabí stehýnka, které nás mohou na talíři zaskočit. Při servírování ústřic by na stole neměl chybět speciální nožík s ostrou čepelí a vidlička s ostrým krajem.

čtěte více...
Více z kategorie etiketa naleznete ZDE