Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador, kde se učil pod vedením nestora české gastronomie a uznávaného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.
Babicovy originální a kreativní recepty jako Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci jsou oblíbené a chutné. Vydal vlastní velmi úspěšnou kuchařku, podle které vaří lidé doposud. Vystupoval řadu let pravidelně na TV obrazovkách v pořadu Babicovy dobroty a Babica vs Sapík. Svým pohodovým a přátelským přístupem si získal sympatie diváků.
Budete potřebovat:
hrnek zelených fazolek
2 středně velké mrkve
3 vařená vejce
2 cibule
1 tvrdší houska
1 kg mletého masa (dle velikosti formy)
2 vejce
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl, pepř
2 hrsti směsi bylinek (petržel, oregano, tymián)
2 lžíce slunečnicového oleje na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
Postup:
Zelené fazolky a mrkev předvaříme dokřupava.
V míse smícháme mleté maso s dvěma vejci, namočenou, vymačkanou houskou, nakrájenou cibulí, rajčatovým protlakem, najemno nakrájenými bylinkami. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
Formu beránka vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní masové těsto do poloviny. Doplníme scezenými fazolkami, mrkví a vařenými oloupanými vejci. Navrch dáme zbytek masa. Přiklopíme druhou půlkou formy, vložíme do trouby a pečeme na 160 °C asi 50 minut. Vyndáme, necháme trochu vychladnout, pak beránka vyklopíme.
TIP pro Vás:
Tento recept a další pokrmy české a mezinárodní kuchyně Vám exkluzivně připraví televizní nejoblíbenější lidový kuchař Jiří Babica! Na Vašich rodinných oslavách, firemních akcích, eventech, společenských a lidových slavnostech.
Cennou praxi získal mnohaletým pobytem v Německu v luxusním hotelu. Mnoho cestoval a sbíral zkušenosti jako kuchař na cestách z různých zemí všech kontinentů, prvky světových kuchyní komponuje do vlastních receptů a české kuchyně.
Mistr kuchař sestaví menu podle Vašeho přání, podle Vaší oblíbené světové kuchyně.
Pobaví Vás a Vaše hosty, zaměstnance, účastníky akce při své kuchařské show! Nebo poskytne lekce vaření a školu vaření přímo u Vás. Poskytuje kompletní catering a služby osobního kuchaře do 50 osob.
Celou akci profesionálně připraví na klíč. Přijede za vámi kamkoliv. Své služby poskytuje po celé ČR.
Vyzkoušejte mimořádné kulinářské zážitky a objednejte si mistra kuchaře zde.
Zadejte poptávku na mistra kuchaře nebo catering či lekce vaření: www.KuchariDoDomu.cz
Víte, že můžete objednat také originální DÁRKOVÉ POUKAZY na Gurmánské zážitky nebo Lekce vaření nebo Romantickou večeři?
Objednávka dárkových poukazů je ZDE.
Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.
čtěte více...Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!
čtěte více...Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!
čtěte více...Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.
čtěte více...Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.
čtěte více...Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.
čtěte více...Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.
čtěte více...Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!
čtěte více...Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.
čtěte více...Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.
čtěte více...Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.
čtěte více...Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.
čtěte více...Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.
Vyzkoušejte recept od nejznámějšího televizního lidového kuchaře Jiřího Babici. Znáte TV pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík? Mistr kuchař pro nás připravil a nafotil vlastní originální vynikající recept na jehněčí kolínka.
čtěte více...