Zeleninu takto nakládám už nějakou dobu a můžu říct, že tomu s oblibou říkám, že je to moje ″podravka”. Vždycky, když vařím vývar, tak ji přidávám na konci vaření do polévky.
Jídlo dostane trochu jiný šmrnc a u nás doma chutná. Taky jsem ji už párkrát zkoušela vetřít do masa a upéct. Musím říct, že to bylo super. Takže vydíte, že použití je různé, záleží na Vás. Ale rozhodně si ji doma připravte.
Budete potřebovat:
• 3 velké mrkve
• ¼ celeru
• 2 petržele
• 6 cibulí
• 4 stroužky česneku
• květák (asi o velikosti dlaně)
• petrželová nať
• celerová nať
• 1 máslo
• asi 200 g soli
Postup:
Začneme tím, že si veškerou zeleninu důkladně očistíme a pod tekoucí vodou umyjeme. Vše umeleme na masovém mlýnku. Na elektrickém je to hotové během chvilky.
V míse zeleninu důkladně promícháme, zasypeme solí a znovu zamícháme. Na sporáku si rozpustíme ve velkém hrnci máslo a veškerou zeleninu do něj vložíme. Promícháme, necháme prohřát a vkládáme do zavařovacích skleniček, kde ještě teplé zavíčkujeme.
Takto připravená zelenina Vám na chladném místě vydrží krásně celou zimu.
Dobrou chuť!
Autor: Cibulička
VÍTE, ŽE ....Gurmánská společnost Kuchaři do domu s.r.o. zajišťuje originální akce s oceněnými VIP kuchaři, zážitkový catering, 25 světových kuchyní, kompletní catering až do 2000 osob, gastronomické služby, live cooking, dárkové poukazy.
Zajišťujeme vhodné prostory restaurací a hotelů – pro firemní, rodinné a společenské akce po celé ČR.
Provozujeme unikátní portál www.KuchariDoDomu.cz s databází osobních kuchařů z celé ČR, renomovaných VIP kuchařů, certifikovaných lektorů vaření a gastroporadců. Sami si vyberete osobního kuchaře a nejlepší nabídku menu.
Spojujeme gurmánské menu a zábavu! Připravili několik zcela originálních kulinářských akcí, jak pro TOP manažery, tak pro celé kolektivy zaměstnanců. Některé probíhají také v angličtině.
Přijedeme přímo za Vámi nebo zajistíme pro Vás prostory v krásných restauracích v Praze a okolí – krásné stylové restaurace v různých částech Prahy. Dále v Teplicích, u Jihlavy, Příbrami, Čáslavi, na Moravě. Obstaráváme technicky vybavené prostory na školení a konference včetně ubytování v hotelích.
Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.
čtěte více...Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!
čtěte více...Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!
čtěte více...Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.
čtěte více...Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.
čtěte více...Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.
čtěte více...Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.
čtěte více...Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!
čtěte více...Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.
čtěte více...Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.
čtěte více...Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.
čtěte více...Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.
čtěte více...Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.
Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.
čtěte více...