Když se řekne věnečky, spousta z nás udělá krok zpátky. Odpalované těsto? Ne! „Nikdy se mi nepovedlo a už ho dělat nechci! ″ Ale nebojte se, recept, o který se s Vámi chci podělit je jednoduchý a přitom skvělý. Tyhle věnečky se Vám zaručeně vždycky podaří. A věřte nebo ne, peču je na silikonové podložce určené na makronky. Nikdy se totiž neroztečou a vyskočí krásně do výšky. Takže zahoďte strach, vyzkoušejte je a pak se s námi podělte.
Budete potřebovat:
Na těsto:
• 195 g hladké mouky
• ¼ l vody
• 170 g oleje
• špetka soli
• 4 středně velká vejce
Na krém:
• 1l mléka
• 3 vanilkové pudinky
• 1 máslo
• rum podle chuti
• 300 g moučkového cukru
• vanilkový lusk (můžete nahradit vanilkovým
cukrem)
Poleva:
• 300 g moučkového cukru
• 3 lžíce horké vody
• šťáva z 1 citronu
• trochu rumu
Postup:
Vodu uvaříme s olejem a solí. Do vařící směsi přidáme hladkou mouku a dobře promícháme. Mícháme tak dlouho dokud se nám směs nespojí dohromady. Odstavíme a necháme vychladnout. Vychladlou hmotu vložíme do mixéru a postupně přidáváme po jednom vejce. Těsto musí být hladké a vláčné. Naplníme sáček s ozdobnou špičkou a stříkáme. Pokud použijeme silikonovou podložku není nutné vymazávat a vysypávat plech. Pečeme v předehřáte troubě na 180° C. Prvních 10 minut troubu neotvíráme, aby věnečky krásně naskočily. Věnečky se po upečení ihned vyndávají z trouby. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout. Poté naplníme krémem, dáme do lednice ztuhnout a poléváme citronovou polevou.
Krém:
Vanilkový pudink uvaříme v mléce tak jak jsme zvyklí. Jakmile je hustý položíme přímo na pudink mikrotenový sáček – musí se dotýkat pudinku – zabráníme tak vytvoření škraloupu a necháme vychladnout. Po vychladnutí pudink vyšleháme se změklým máslem. Dochutíme moučkovým cukrem, vanilkou nebo vanilkovým cukrem a rumem.
Poleva:
Všechny suroviny vyšleháme šlehačem. V případě, že je poleva příliš hustá můžeme ji naředit vodou. Vychlazené věnečky namáčíme do polevy a dáme opět ztuhnout.
Z této dávky lze upéct 90 - 100 kousků.
Krásné velikonoční svátky a dobrou chuť!
Autor: Cibulička
Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.
čtěte více...Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!
čtěte více...Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!
čtěte více...Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.
čtěte více...Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.
čtěte více...Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.
čtěte více...Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.
čtěte více...Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!
čtěte více...Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.
čtěte více...Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.
čtěte více...Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.
čtěte více...Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.
čtěte více...Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.
Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.
čtěte více...