Dávejte bedlivý pozor,
momentálně se vyhlašuje povinná relaxace pro všechny dámy, manekýny, prostě pro všechny ty, které se nejraději ukazují ve značkových hadříkách, ověšeny tunami šperků, s ručkami pomalovanými nejen jednobarevnými laky na nehtíky, ale dost často ještě doplněny jednoduchými ornamenty.
Nerada bych, aby vám následkem těchto, i když mnohdy velice praktických rad, přihodila nějaká újma, která by vyžadovala draze placenou opravu vašeho doposud tak udržovaného zevnějšku.
Pakliže se mezi tyto dámy, ale neřadíte, jste právě vítáni u mého nového příspěvku, jehož hlavním úkolem je nasměrovat právě vaše chuťové buňky momentálně na výtečné masité pokrmy.
Patříte-li právě vy do skupiny tzv. "masožravců", no právě takové, jako patřila například květina z filmu "Adéla ještě nevečeřela", pak polechtejte váš jazýček pokrmem zvaným: Smažený králičí hřbet v těstíčku
Tento recept mám ve své sbírce už léta letoucí. Naše babička králičí maso miluje, podle ní prý není lepší. Pravda, recept nepatří zrovna k receptům nejlevnějším, a proto také pochutnávání si na pokrmu podle tohoto receptíku není příliš časté. Je to sice paradoxní, neboť králičí maso patří k těm nejzdravějším, ale možná právě proto je to dost často z důvodu finančního zatížení - pokrm, pro obyčejného českého človíčka, nedostupný. Jeho příprava se právě proto traduje převážně o svátečních dnech, velikonočních, vánočních atd.
Budete potřebovat:
králičí řízečky
1 vejce
3 lžíce solamylu
3 lžíce hladké mouky
bazalka
1 stroužek česneku
1 lžička soli
1 lžíce oleje
Postup:
Maso obalíme v těstíčku, vytvořeném z vyjmenovaných surovin. Masíčko jím pěkně obalíme a necháme do 2. dne uležet v lednici. Druhý den vyjmeme a na oleji osmahneme.
Podáváme s bramborovou kaší, možná je i kombinace s rýží, či snad jestli má někdo rád tak i s chlebem.
Přeji dobrou chuť.
Autor: Lipčice
Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.
čtěte více...Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!
čtěte více...Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!
čtěte více...Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.
čtěte více...Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.
čtěte více...Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.
čtěte více...Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.
čtěte více...Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!
čtěte více...Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.
čtěte více...Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.
čtěte více...Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.
čtěte více...Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.
čtěte více...Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.
Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.
čtěte více...