Původní plán byl závin z listového těsta, které mi už nějakou dobu leželo v lednici. Načež jsem zjistila, že doba spotřeby již dávno vypršela. Nezbylo mi tedy, než se vrátit ke starému dobrému receptu na listové těsto z piva.
Co do závinu dát, je už otázkou fantazie a možností, tedy čím více toho v lednici máme, tím může být obsah závinu pestřejší.
Naopak máme-li v lednici zbytky uzenin, sýrů a jiných pochutin, je tento recept výborný na jejich spotřebu. Výsledek je chutná a rychlá večeře.
Budete potřebovat:
Těsto:
250 g hladké mouky
120 g ztuženého tuku
sůl
11 lžic piva
Náplň:
Česnekové pesto
Šunka nebo anglická slanina
Sýr Gouda
Kečup
Bazalka
Oregano
Vejce
Postup:
Mouku nasypeme na vál, na ní nastrouháme ztužený tuk, osolíme a zpracujeme. Na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát. Potřeme česnekovým pestem a poklademe uzeninou. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, kečup a okořeníme.
Na závěr přidáme plátky Goudy a srolujeme do závinu. Ten potřeme vajíčkem. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.
Do závinu lze dát vše, co se hodí na pizzu. Česnekové pesto se dá samozřejmě nahradit klasickým česnekem smíchaným s trochou oleje.
Tip na další přísady do závinu:
niva, cibule, olivy, žampiony, pikantní klobása, sušená rajčata
Dobrou chuť!
Autor: Katka V.
Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.
čtěte více...Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!
čtěte více...Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!
čtěte více...Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.
čtěte více...Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.
čtěte více...Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.
čtěte více...Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.
čtěte více...Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!
čtěte více...Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.
čtěte více...Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.
čtěte více...Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.
čtěte více...Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.
čtěte více...Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.
Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.
čtěte více...