Naše rodina miluje polévky. I když pamatuju začátky mého soužití s manželem, který je zarytě odmítal. Jediné polévky, které konzumoval, byly gulášová a zabijačková. Takže mi nezbývalo nic jiného než jej naučit polévky. A můžu říct, že to nebylo tak těžké, jen to chtělo vydržet.
Měla jsem totiž jeden velmi pádný argument. Děti. U těch totiž platí to, že jí nejraději to, co vidí u dospělých. Takže bylo rozhodnuto.
Polévky jsem vařila skutečně denně a manželovi jsem začala dávat na talíř nejprve ½ naběračky a množství postupně zvyšovat. A věřte nebo ne, naučil se. Dnes jí všechny druhy polévek včetně špenátové a brokolicové, ale nejraději má vývar.
Takže argument u nás doma se to nejí u nás neuslyšíte.
Budete potřebovat:
• 1 menší květák
• 4 plátky slaniny + 4 plátky na ozdobu
• 1 mrkev
• 1 stroužek česneku
• 2 brambory
• zelená petrželka
• majoránka
• sůl
• pepř
• voda
• máslová jíška
• zelená petrželka
Postup:
Nejprve nakrájíme na drobno slaninu, kterou orestujeme v hrnci do zlatova. Přidáme nastrouhanou mrkev a restujeme asi minutu. Zalijeme horkým vývarem nebo vodou a přidáme nadrobno nakrájené brambory a květák. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, majoránku a prolisovaný česnek a vaříme do změknutí.
Polévku zahustíme máslovou jíškou, důkladně provaříme a podle potřeby dochutíme. Podáváme ozdobené zelenou petrželkou a plátkem opečené slaniny.
Dobrou chuť!
Autor: Cibulička
Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.
čtěte více...Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!
čtěte více...Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!
čtěte více...Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.
čtěte více...Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.
čtěte více...Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.
čtěte více...Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.
čtěte více...Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!
čtěte více...Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.
čtěte více...Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.
čtěte více...Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.
čtěte více...Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.
čtěte více...Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.
Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.
čtěte více...