Máte rádi králičí maso? Milujete francouzskou kuchyni? Tento gurmánský recept je pro Vás! Zkuste králíka po francouzsku! Kombinace smetany s kvalitním bílým vínem nikdy nic nezkazí.
Budete potřebovat:
králíka, nejlépe králičí stehýnka, nebo jiné, ale masitější kousky králíka, plátky libovější anglické slaniny, máslo, olej, zakysanou smetanu, šlehačku (200 - 210 ml), plnotučnou hořčici, hladkou mouku, sůl, mletý pepř, bílé víno.
Postup:
Očištěné kousky králíka osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny a ovážeme bílou nití. Na pánvi si rozehřejeme směs másla a oleje a jednotlivé kousky masa na tuku ze všech stran zprudka opečeme, aby se maso pěkně zatáhlo. Pak teplotu snížíme, maso mírně podlijeme bílým vínem a za občasného přelévání vypečenou šťávou nebo znovu troškou vína (ne příliš, nemá chuť vína převažovat) upečeme maso doměkka. Vytáhneme měkké maso, odmotáme z něj nit a udržujeme přikryté v teple.
Vypečenou šťávu v pekáči necháme trošku zredukovat, seškrábeme výpečky a přidáme zakysanou smetanu, do které jsme zamíchali plnotučnou hořčici. Hořčice dáme tolik, aby byla v omáčce cítit její chuť, ale aby zůstala zachovaná i smetanová chuť omáčky. Hořčicovo – zakyskovou směs přidáme do výpeku, dobře rozmícháme, aby se spojila s výpekem. Případně můžeme ještě chuť doladit přidáním jak zákysky, tak hořčice, protože smícháním s výpekem se ještě výsledná chuť malinko pozmění.
Teprve nyní přilejeme šlehačku, která zjemní a vyrovná trochu nakyselejší chuť hořčicovo – zákyskové omáčky. Chutě hořčice a smetany by se měly v omáčce doplňovat, ale žádná nesmí být dominantní. Necháme mírně povařit, aby vznikla hustá krémová omáčka. Pokud by se zdála omáčka příliš řídká, můžeme ve šlehačce rozmíchat 2 – 3 lžíce hladké mouky a tím omáčku zahustit a ještě nechat povařit.
Na talíř nejdříve naservírujeme maso, pokud jsme ho neudrželi horké, tak ho ještě v troubě samostatně prohřejeme.
Jako přílohu podáváme vařené nebo šťouchané brambory dochucené petrželkou či jinými bylinkami dle chuti a přidáme omáčku.
Dobré chutnání přeje Váš Romeo!
Autor: Romeo
TIP:
Plánujete oslavu? Narozeniny, jubileum, svatbu, teambuilding, firemní akci, garden párty? Jste zaneprázdněni? Objednejte si osobního kuchaře! Kompletně se o akci postará! Přijede za Vámi - domů, zahradu, na chatu, do zázemí firmy, klubu. Nebo vám zajistíme krásné prostory na akci. Celá ČR.
Gurmánské zážitky bez starostí. Vyberte si svého kuchaře nebo catering: www.KuchariDoDomu.
Víte , že společnost Kuchaři do domu zajišťuje originální gurmánské akce s oceněnými VIP kuchaři, zážitkový catering, 25 světových kuchyní, poskytuje kompletní catering až do 2000 osob, gastronomické služby?
Přijedeme za vámi nebo zajistíme vhodné prostory restaurací a hotelů – pro firemní, rodinné a společenské akce po celé ČR.
Provozujeme portál s databází 100 osobních kuchařů z celé ČR, renomovaných VIP kuchařů, certifikovaných lektorů vaření a gastroporadců.
Na portálu www.Kucharidodomu.cz si sami vyberete a objednáte svého kuchaře, catering nebo jiné kulinářské služby. Doporučíme Vám ověřené oblíbené mistry kuchaře. Sami si vyberete nejlepší nabídku.
S KUCHAŘI DO DOMU si užijete GURMÁNSKÉ MENU A ZÁBAVU!
Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.
čtěte více...Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!
čtěte více...Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!
čtěte více...Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.
čtěte více...Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.
čtěte více...Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.
čtěte více...Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.
čtěte více...Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!
čtěte více...Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.
čtěte více...Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.
čtěte více...Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.
čtěte více...Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.
čtěte více...Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.
Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.
čtěte více...