Užitečné triky zkušených kuchařů při vaření běžných pokrmů se Vám budou hodit každý den. Spěcháte nebo připravujete rodinnou oslavu? Nehoda v kuchyni přijde v ten nejméně vhodný okamžik.
Přesolili jste polévku nebo pokrm?
V polévce, ve vývaru, rozkvedlejte vaječný bílek. Sůl se trochu vstřebá.
Do omáčky nebo husté polévky přidejte buď malinko smetany nebo mléka, můžete také použít syrovou bramboru pokrájenou na kousky. Podle druhu pokrmu a receptu vám pomůže přidání trošky cukru či pokrájené jablko, které zároveň zmírní přepepření.
Jak na křehčí řízky?
Maso před obalením v trojobalu potřete trochou rumu.
Maso naložte předem do marinády. Nejenže maso vsákne pikantní chutˇ marinády, ale pokud bude marináda obsahovat jogurt, česnek, dojde ke zkřehnutí masa.
Strouhanka z řízků opadává?
Vkapejte pár kapek oleje do rozšlehaného vejce.
Chcete, aby smažené řízky nebo sýr nevsákly mnoho oleje?
Do rozkvedlaného vajíčka přidejte trochu piva, které obsahuje alkohol.
Hovězí maso je stále tvrdé?
Nemáte-li čas, přidejte do vařící vody 1 lžíci rumu nebo vodky. Nebojte se, maso nepřijme žádnou pachuť.
Máte-li čas, hovězí naložte do marinády dle svých chutí, ale použijte v marinádě ocet či šťávu z citrusů, jogurt nebo česnek, tak docílíte požadované křehkosti.
Umíte vykouzlit kuřátko šťavnaté a navíc s křupavou kůrčičkou?
Šťavnatosti dosahnete častým přeléváním a potíráním kuřete během pečení (cca po 15 minutách).
Na křupavé kůrčičce si pochutnáte, pokud kuře budete potírat směsí z medu, černého piva s kapkami balzamikového octa.
Dobré chutnání! Budete zářící hvězdou ve vaší kuchyni a Vy spolu s rodinou nebo přáteli si na obyčejném jídle skvěle pochutnáte.
A jaké jsou Vaše zkušenosti? Máte jiné osvědčené tipy a triky? Napište nám do komentáře pod článkem.
Autor: Ivana Bachtíková
TIP:
Plánujete kulinářský zábavný teambuilding, lekce vaření, firemní akci, garden párty, výročí, svatbu, jubileum, rodinnou oslavu? Objednejte si ověřeného osobního VIP kuchaře nebo zážitkový catering.
Víte, že společnost Kuchaři do domu s.r.o. zajišťuje originální gurmánské akce s oceněnými VIP kuchaři, zážitkový catering, 25 světových kuchyní, poskytuje kompletní catering až do 2000 osob, gastronomické služby?
Přijedeme za Vámi nebo zajistíme vhodné prostory restaurací a hotelů – pro firemní, rodinné a společenské akce po celé ČR.
Provozujeme portál s databází 100 osobních kuchařů z celé ČR, renomovaných VIP kuchařů, certifikovaných lektorů vaření a gastroporadců. Na portálu www.Kucharidodomu.cz si sami vyberete a objednáte svého kuchaře, catering nebo jiné kulinářské služby. Doporučíme Vám ověřené renomované mistry kuchaře. Sami si vyberete nejlepší nabídku.
S KUCHAŘI DO DOMU si užijete GURMÁNSKÉ MENU, ZÁBAVU A POHODU!
Tipy a triky na grilování radí renomovaný šéfkuchař a gastromanažer Martin Bušek.
čtěte více...Dobrá chuť jídla je závislá na dobrém provaření jíšky. Doba vaření jíšky je minimálně 20 minut Teplou hotovou jíšku ředíme studenou vodou, studeným vývarem nebo mlékem. Kdy použijeme světlou nebo tmavou?
čtěte více...Luštěniny obsahují velké množství potřebných bílkovin a s výjimkou sóji a arašídu neobsahují téměř žádné tuky. Namáčení luštěnin je velmi důležité, namáčením se rozpouštějí rostlinné cukry, nedostatečně rozpuštěné cukry způsobují nadýmání.
čtěte více...K těm méně tradičním patří právě polévky rybí. Nejčastěji se v české kuchyni vaří polévky z ryb sladkovodních a to hlavně v období Vánoc. Ve specializovaných restauracích se nabízejí polévky z ryb mořských.
čtěte více...Chceme-li co nejchutnější maso, volíme maso z krocana jednoročního. Měl by mít šupinovitou, ale hebkou kůži na nohách s barvou kůže šedobílé. Na 1,5 kilogramu masa je třeba při pečení v troubě cca 60 minut.
čtěte více...První krok k výtečné rybí pochoutce je samotný nákup a příprava ryby. Jak poznat čerstvou rybu? Skladování, úprava rybího masa, příprava kapra, správné smažení kapra.
čtěte více...K přípravě většiny polévek ať hnědých, masových, ale i bílých, zeleninových nebo krémových používáme jak základní potraviny, tak vývary. Ty připravujeme z různých druhů potravin. Asi nejkvalitnější vývar je z hovězího masa.
čtěte více...Při přípravě omáček je třeba řada znalostí, aby měly vyváženou chuť ale i správnou hustotu. Prvním krokem k dokonalé omáčce je příprava základu. Dokonalou chuť získáme, máme-li předem připravený vývar (fond).
čtěte více...Před samotnou tepelnou úpravou masa je třeba jej důkladně připravit, aby maso mělo tu správnou chuť i konzistenci. Maso vždy krájíme přes vlákno.
Způsobu zpracování hub je mnoho. Někdo dává přednost sušení, nakládání do tuku nebo soli, sterilování v sladkokyselém nálevu, jiný je uchovává v mrazničce. Jak na to? Dozvíte se v článku.
čtěte více...Rýže je považována za hlavní potravinu poloviny světové populace. Je hlavním zdrojem energie a důležitým zdrojem bílkovin pro organismus. Více minerálů a vitamínů obsahuje rýže méně čištěná.
čtěte více...Receptů na perníčky je nepřeberné množství. Většina z nás se ale zdobení perníčků bojí, proto je raději nechává neozdobené. Zde jsou rady k cestě za krásnými a chutnými perníčky.
čtěte více...Pečlivě a vkusně nazdobený stůl v období Velikonoc je oříškem. Na barvení vajíček lze použít také přírodní barviva. Zdobení, které ještě neznáte!
čtěte více...Velmi dobře lze zamrazit téměř všechny druhy pečiva. Jak nejlépe zamrazovat záleží na tom, zda zamrazujeme pečená nebo syrová těsta.
čtěte více...Cukroví upečené z kvalitního čerstvého, kvalitního másla je bez diskuzí to nejlepší. Aby i to doma upečené cukroví bylo tak jak má být, měli bychom se na jeho přípravu náležitě připravit.