Ministerstvo zemědělství ocenilo značkou Regionální potravina na stovky produktů, které zvítězily v soutěži. Regionální potravina označuje ty nejlepší výrobky
z každého kraje. Zákazníci mohou vybírat na pultech obchodů, farmářských trhů či přímo u výrobců. Nákupem těchto potravin mají zákaznícijistotu kvality, lepší chutě
a vůně, jelikož jsou čerstvější než dovážené ze světa. Zákazníci mají záruku jedinečnosti výrobku, protože
k výrobě jsou použity regionální suroviny, tradiční receptury daného kraje a originální výrobní postupy.
Naše koncepce je taková, aby naši kulinářští mistři vařili z kvalitních, chuťově vyjímečných Regionálních potravin exkluzivní pokrmy. Kvalitní
a originální vaření začíná přeci nákupem kvalitních a jedinečných surovin. Přispějeme tak
k podpoře místních českých a moravských producentů
v našich krajích, ke zvýšení kvality regionálních výrobků, rozvoji daného kraje a zaměstnanosti
v konkrétním regionu.
Na webu Kuchaři do domu uvádíme příklady oceněných Regionálních potravin rozčleněných do těchto kategorií:
1. Mouky
2. Tuky
3. Mléko a mléčné výrobky
4. Sýry včetně tvarohu
5. Šunky, salámy, slanina a uzená masa
6. Mošty, šťávy
7. Ovoce a zelenina v čerstvé i zpracované formě
8. Chléb, veka
9. Další potraviny na vaření i na párty (med, těstoviny aj.)
Příklady uvedených produktů uveřejňujeme i s odkazem na webové stránky (http://www.regionalnipotravina.cz/), kde se dozvíte více informací a úplný seznam nejkvalitnějších českých oceněných Regionálních potravin.