Vysoce profesionální šéfkuchař a gastroporadce s více jak 20letou praxí je držitelem certifikátu thajské kuchyně přímo z Thajska. Nabízí osobní služby jako kuchař do domu, catering, workshopy, online kurzy a lekce vaření thajské, české a mezinárodní kuchyně na firemní, rodinné a soukromé akce. Působí jako poradce pro gastronomické provozy a restaurace. Předvádí gastro show na profesionální úrovni na food festivalech a live cooking na veletrzích.
Profesionální šéfkuchař a gastro poradce, s více jak 20letou praxí je specialistou na thajskou kuchyni. Je držitelem certifikátu thajské kuchyně přímo z Thajska a vietnamské kuchyně. Je vyučen v oboru gastronomie, absolvoval školu s vyznamenáním. Mistr kuchař se neustále vzdělává a zdokonaluje v oboru gastronomie, účastní se kurzů vaření. Jako gastroporadce otvíral restauraci pro Microsoft a účastnil se openingu restaurace pro Slovenskou národní radu, dále měl odpovědnost za grand opening v Olomouci.
Má zkušenosti s přípravou velkých akcí a rautu pro 600 osob. Pro restaurace EUREST (Radio Free Liberty) i (ČEZ, Federal Mogul) pracoval jako executive chef a gastro manager, kde vařil mezinárodní kuchyně a téměř 50% klientů byli cizinci. Mistr se účastnil také kulinářských soutěží v ČR. Zcela profesionálně provádí cooking show a live cooking na gastrofestivalech a veletrzích jako Země živitelka v Českých Budějovicích.
Vytvořil receptury tradičních thajských jídel pro společnost EXPRES MENU, která vyrábí trvanlivá jídla bez konzervatů od roku 1999.
Specializace:
Thajská kuchyně, vietnamská kuchyně, live cooking, gastroporadenství restauracím a pomoc při otvírání nových provozů včetně technologií, online kurzy vaření české a mezinárodní kuchyně
Vytvořil několik receptur tradičních thajských jídel pro firmu EXPRES MENU.
Zvláštní schopnosti a dovednosti:
Vysoké managerské schopnosti, vedení týmů na pozici šéfkuchaře do 35 osob, organizační schopnosti, flexibilita, preciznost, tvorba jídelních lístků včetně kalkulace, znalost a dodržování BOZP a HACCP, práce se skladovým programem.
Gastro poradenství pro restaurace a hotely, pomoc při zavedení a otevření podniku po gastronomické stránce. Nábor, školení a vedení zaměstnanců, příprava na audit.
Znalost angličtiny na komunikativní úrovni
Služby pro firmy a domácnosti:
Mistr kuchař nabízí své služby osobního kuchaře a vaření pro rodinné oslavy, firmy a soukromé klientele, na společenské akce a food festivaly. Je odborníkem na thajskou kuchyni. Zajistí firemní akce, workshopy, teambuildingy, rodinné a soukromé akce a vaření také thajské kuchyně na klíč včetně veškerého inventáře. Po domluvě se zákazníkem vybere a nakoupí suroviny, navaří, naservíruje, povypráví zajímavosti a zvláštnosti thajské kuchyně a uvařených pokrmů. Poradí zákazníkovi s nákupem speciálních surovin thajské kuchyně. Nabízí gastro poradenství pro restaurace a hotely, kompletní pomoc při zavedení a otevření podniku, výběr a zaškolení personálu.
Má zkušenosti s vařením na velkých akcích do 600 osob. Uvaří čerstvé pokrmy nebo zajistí kompletní catering ve Vašich prostorách, doma, na zahradě či kdekoli jinde.
Provede kurzy vaření a lekce vaření, online workshopy světových kuchyní, školu vaření thajské kuchyně do 15 osob u Vás doma, v zázemí vaší firmy nebo jiných prostorách. Kurzy thajské kuchyně probíhají s přímou účastí zákazníků nebo pouze ukázkové s malou degustací. Provádí live cooking na profesionální úrovni. Má zkušenosti s používáním mikroportu.
Medaile a ocenění:
Bronzová medaile - 1998 – GASTRO HRADEC KRÁLOVÉ
Stáže:
Thajsko – kurzy vaření thajské kuchyně s certifikátem
Vietnam – Hanoi – kurzy vietnamské kuchyně
Radisson Blue Alcron Praha – restaurace a hotel
Spolupráce s médii:
ČT 1 - pořad Sama doma - r.2023
Poskytoval rozhovory pro média
Reference:
Obědová restaurace OBEDERIA – Praha – pozice šéfkuchař
Projekt otevření nové restaurace v Praze - otevření restaurace na SK /Slovenská národní rada/
Restaurace Microsoft - šéfkuchař, projekt otvírání restaurace
CPI Hotels, a.s.
4* Clarion Hotel Prague
4* Clarion Grandhotel Zlatý Lev v Olomouci - zodpovědnost za Grand opening v Olomouci ,
EUREST (Radio Free Liberty) - pozice executive chef
EUREST (ČEZ, Federal Mogul) – pozice gastro manager – mezinárodní kuchyně
Reference zákazníka na šéfkuchaře pana Procházku:
S panem Procházkou byla již od prvního telefonátu ohledně kurzů vaření v naší malé obci velmi příjemná a také rychlá komunikace. Snažil se nám v největší míře přizpůsobit. Zatím proběhl kurz evropské kuchyně, naplánované máme ale další - Asii, masa, vánoční menu...Zajistil skvělé suroviny, které dovezl dokonce ze své dovolené, kterou krátce před kurzem absolvoval. Zapůjčil také indukční plotýnky, nádobí na indukci tomu, kdo neměl, přijel za námi z Prahy. Jeho přístup je velice přátelský a na jeho vaření a organizaci, jsou vidět bohaté zkušenosti. Z kurzu odcházeli všichni nadšení. Obdržela jsem samé kladné reakce. Moc děkujeme...
Jiřina Hanušová, obec Kluky
13.02.2020
PĚKNÁ REFERENCE ZÁKAZNÍKA:
Dobrý den, paní Bachtíková,
ráda bych vám poděkovala za zprostředkování služby kuchař do domu. Pan kuchař Petr Procházka byl naprosto úžasný. Hrozně moc jsme si to užily - jídlo bylo vynikající, Petr byl vtipný, upovídaný a profesionální. Určite budu doporučovat dál :-). Opravdu nám velmi zpříjemnil večer.
Ještě jednou děkuji a přeji pěkný večer
Veronika Kokschová
červenec 2020
Krásná recenze zákazníka na grilování:
Dobrý den,
v červnu jsme využily služeb pana Petra Procházky pro odpolední grilování jako překvapení pro budoucí nevěstu. S panem Procházkou byla již od začátku skvělá domluva, ve všem se snažil přizpůsobit dle našich požadavků. Vše proběhlo podle plánu a moc jsme si pochutnaly na výborném jídle. Rozhodně doporučujeme.
S pozdravem Eliška Horká
červen 2021
Další skvělá recenze zákazníka:
Dobrý den,
děvčata z OA, chci vám hodně poděkovat za akci, kterou jsme spolu vymysleli a vy jste ji pak naprosto skvěle doladily a dotáhly do posledního detailu. Klíčové bylo, že jste našly kuchaře Petra, který byl ústřední figurou celé akce a vtiskl ji nezapomenutelný ráz. Skvělá kombinace talentu a profesionality byla znát v každém okamžiku. Dokonce bylo zásadní, že zároveň řešil i logistiku ostatních aktérů akce. Kdyby to zůstalo na mně, tak by maséři, air hokejista i someliérka doteďka kroužili někde kolem Malé Fatry :-) Věnovaly jste projektu hodně času a na celkovém výsledku to bylo opravdu znát, všechno klaplo na první dobrou a za celou dobu nenastal sebemenší problém.
Prosím vás tímto, aby jste mé (ale i mých kolegů) poděkování zaslaly ještě všem společnostem, které pro nás akci nachystaly. Dopravci navíc i ujištění, že tu sedačku vyřešíme k jejich spokojenosti.
Petře veliké díky, měl jsem o akci nějakou představu, ale skutečnost ji mnohonásobně převýšila. Nepochybuji, že kolegové budou na akci vzpomínat dlouho, pokud ne do konce našich životů, a na celkovém úspěchu je rozhodně lví podíl právě Tvůj.
Díky všem, pokud v budoucnu něco vymyslíme, nebojím se, že to opět dopadne naprosto skvěle!
Adam
květen 2024
Cena na hodinu práce kuchaře-specilaisty na thajskou kuchyni je obvykle 1.000 Kč/ hodinu. Mistr kuchař posílá nabídku menu a cenovou relaci zdarma. Po vzájemné domluvě se zákazníkem si odsouhlasí menu, cenu, případný inventář a jiné podrobnosti před akcí.
Mistr kuchař poskytuje slevy individuálně, po vzájemné domluvě a zejména na základě dlouhodobé spolupráce.
Mistr kuchař poskytuje akční nabídku podle sezony.