Po roce získala Praha třetí michelinskou hvězdu, zásluhou Radka Kašpárka a jeho kolektivu byla oceněna restaurace Field.
Radek Kašpárek, executive chef, vystudoval Střední školu společenského stravování v Ostravě, stáž absolvoval v Hotelu Swissotel the Bhosphorus, pracoval v hotelu Savoya Aria, působil jako lektor kurzů školy vaření, známe ho i z televizního pořadu“ Kašpárku, vař“ nebo „Co bude dnes k večeři“.
Restaurace s jednou hvězdou patří mezi velice dobré, dvě hvězdy označují výtečnou kuchyni a tři zcela výjimečnou. Seznam restaurací s michelinskými hvězdami zahrnuje 44 měst z 20 zemí, z našich měst je držitelem pouze Praha. Prvního průvodce po Francii vydal André Michelin roku 1888, měla pomoci řidičům při hledání dobrého ubytování a stravování. Našli v něm seznam benzínových pump, autoopraven, garáží, ceny pohonných hmot a otvírací doby. Nejprve byla zdarma, bratři zavedli poplatek poté, co se našlo mnoho knih povalujících se na pracovních stolech – knih zdarma si nikdo necenil. Vydání z roku 1926 upozorňovalo na dobrou kuchyni a zde začalo hodnocení jednou hvězdou. Další dvě a tři hvězdy přibyly ve 30. letech, modrý obal vystřídal červený a průvodce se rozšířil i do zemí mimo Francii.
Restaurace Field klade velký důraz na sezónní suroviny, které nezakrývají svůj přírodní původ, někdy i doslova návrat ke kořenům. Menu se často obměňuje, hosté si velmi oblíbili mimo jiné husí játra o konzistenci nutelly, ty na jídelníčku zůstávají. Podle sezony se na nich upravuje vrchní vrstva a posyp.
Radek Kašpárek byl takto vysokým oceněním překvapen, ale jeho umění, stejně jako celého kolektivu, byla po zásluze oceněna.
V tomto týdnu restaurace nabízí jako předkrm houbový vývar, tresku, miso (pasta ze sojových bobů), celer. Jako hlavní chod si můžete objednat slepici, hrušku, estragon, Gruyere nebo hovězí žebro, cibuli, karamel, brambor a zákys. Z dezertů zde najdeme například tvarohový koláč, červenou řepu, brioche. Degustační menu nabízí například šneky, dýni, křížaly, kozí sýr, makrelu či candáta, daňka, hovězí a další nepřeberné množství delikates.
Restaurace Alcron a La Degustation Boheme Bourgeoise si své hvězdy udržely, s tím také Roman Paulus a Oldřich Sahajdák.
Autor: Eva Ch.
Zdroj: Wikipedie, restaurace Field
Hostinec a penzion V Holi se nachází v Průhonicích, v atraktivní lokalitě Prahy. Hostinec s ubytováním provozuje špičkový známý šéfkuchař a bývalý gastromanažer několika pražských restaurací - Ondřej Koubek.
čtěte více...Čtete recenze? Jsme blázni do vaření a gastronomie. Spolupracujeme již 7 let s ověřenými renomovanými šéfkuchaři, kteří svou práci milují. Lásku k vaření a gastronomii zcela předávají svým zákazníkům. Přečtěte si recenzi zákazníka.
čtěte více...Užijte si v Penzionu Matula relaxační teambuilding nebo workshop vaření pod vedením renomovaného šéfkuchaře Martina Bezchleby. S ubytováním, restaurací s domácí kuchyní, barem, grilováním na terase a relaxem v krkonošské přírodě.
čtěte více...Naučte se vařit jako šéfkuchař. Vařte 3 chodové menu na online kurzu vaření v přímém přenosu s TOP šéfkuchařem. Stačí se jen online připojit. Suroviny si sami běžně nakoupíte. Šéfkuchař vaří s vámi, odpovídá na dotazy a vypráví zajímavosti.
čtěte více...Užijte si online kurz vaření v přímém přenosu s šéfkuchařem. Vaří s vámi, radí, odpovídá na dotazy a vypráví zajímavosti. Vyberte si ze 4 druhů oblíbených mezinárodních kuchyní. Kulinářský teambuilding pro firmy i veřejnost.
čtěte více...Kulinářský temabuilding bude! Nudíte se doma? Rádi vaříte? Vyberte si a užijte online kurz vaření s certifikovaným šéfkuchařem. Vyberte si svou oblíbenou kuchyni.
čtěte více...Plánujete teambuilding nebo firemní večírek v době koronaviru? Na online kurzu s králem sushi si užijte vaření s šéfkuchařem v přímém přenosu. Naučíte se přípravě sushi.
čtěte více...Hledáte doučování pro vaše dítě? Kontaktujte nás! Poskytujeme individuální doučování českého jazyka v Liberci. Rádi doučíme český jazyk ZŠ.
čtěte více...Krásné reference zákazníků na službu Kuchaři do domu nás vždy těší. Pěkná reference, rozlučka se svobodou je dalším potvrzením kvalitních služeb. Sympatický špičkový šéfkuchař pan Procházka je naprosto úžasný.
Nadšení zákazníci jsou nejlepší referencí na kulinářské služby Kuchaři do domu a firem. Spolupracujeme nejen s ověřenými vysoce profesionálními kuchaři a lektory vaření, ale zároveň se sympatickými šéfkuchaři, kteří mají hezké chování k zákazníkům a příjemné vystupování.
Rádi vaříte a učíte se novým věcem? Speciality mezinárodních kuchyní? Vařte společně s kuchařem domu a svými přáteli a užijte si zábavný relaxační kurz vaření na chatě. Parta přátel na vámi vybrané chatě vaří společně s šéfkuchařem.
čtěte více...Milujte výborné jídlo? Jste unaveni po náročném týdnu? Relaxujte s osobním kuchařem, s Kuchaři do domu! Užijete si jednodenní kurz nebo víkend na chatě plný relaxace, zábavy, výborného jídla a sebevzdělávání v gastronomii.
čtěte více...Máte chuť na něco výborného? Řešíte speciální diety, kvalitní čerstvou stravu? Nemáte čas vařit? Využijte služby ověřených osobních šéfkuchařů Kuchaři do domu! Vyberte si osobního kuchaře a catering!
čtěte více...Certifikované lektory vaření mezinárodních kuchyní si můžete vybrat a objednat v seznamu osobních šéfkuchařů Kuchaři do domu.cz. Kurzy vaření, lekce vaření probíhají přímo u zákazníka nebo gastrostudiu.
čtěte více...