V soutěži o nejlepší vepřový chod dne 25. ledna 2015 na European Catering Cup v Lyonu naši získali prvenství a celkově obsadili 4. místo.
Rozhodovalo se mezi dvanácti nejlepšími kuchařskými týmy světa. O vítězství se zasloužil kapitán týmu Radek David, šéfkuchař restaurace La Veranda (tato pražská restaurace jako první nabízí menu o šesti chodech za 850 Kč pro své fanoušky na facebooku) a Babiččina zahrada, spolu s šéfkuchařem Francouzské restaurace a Plzeňské restaurace v Obecním domě Janem Horkým. Radek David se soutěže účastnil již potřetí, ale letos poprvé tým vedl. Čtvrté místo získali Češi už před dvěma lety, tenkrát pod vedením Jana Horkého, za vydatné podpory kouče Tomáše Levého, šéfkuchaře restaurace Red Pif.
Oba profesionálové se rozhodli, že světu přiblíží tradiční českou zabíječku a to v modernějším pojetí. Úkolem všech týmů bylo připravit celkem tři chody z vepřového masa, krom toho paštiku z kachny, upravit lososovitého pstruha a v dezertu zkombinovat ananas, čokoládu, kokos a limetky. Právě v kategorii nejlepší vepřový chod zvítězili naši na celé čáře.
Všichni soutěžící mají k dispozici stejné množství a druh surovin. První den probíhá uvítání a rozdělení kuchyní, druhý den je 12 hodin na přípravu zadání a den třetí porota hodnotí týmy přímo na výstavišti v hale Paula Bocuse (narozen 1926, označován za „Kuchaře století“).
Soutěže se pravidelně účastní nejlepší světoví profesionální kuchaři starší 23 let. Každá země může vyslat pouze jeden tým, který se skládá z kapitána a jednoho člena. Kromě našich se zúčastnily týmy z Brazílie, Mexika, Švýcarska, Ukrajiny, USA, Vietnamu, Itálie, Madagaskaru, Francie, Japonska a Nizozemska, tedy celkem 12.
Každý stát zastupuje komisař, který ochutnává všechny chody u jednotlivých týmů. Tentokrát to byl Martin Svátek, šéfkuchař hotelu Nautilus. Tuto funkci zastával i Frederic Anton, držitel tří michelinských hvězdiček.
Radek David zahájil svoji gastronomickou karieru roku 1993.
Nyní je Executive Chef pro pražské restaurace La Veranda a Babiččina zahrada (je zaměřena na prvorepublikovou gastronomii), síť restaurací Oliva a La Veranda v Kyjevě.
La Veranda je proslulá francouzsko-italskou kuchyní, vaří se zde z čerstvých surovin získaných od českých farmářů z Šumavy.
Zúčastnil se již 40 kuchařských soutěží a získal zlaté i stříbrné medaile.
Autor: Eva Ch.
Zdroj: Facebook
Hostinec a penzion V Holi se nachází v Průhonicích, v atraktivní lokalitě Prahy. Hostinec s ubytováním provozuje špičkový známý šéfkuchař a bývalý gastromanažer několika pražských restaurací - Ondřej Koubek.
čtěte více...Čtete recenze? Jsme blázni do vaření a gastronomie. Spolupracujeme již 7 let s ověřenými renomovanými šéfkuchaři, kteří svou práci milují. Lásku k vaření a gastronomii zcela předávají svým zákazníkům. Přečtěte si recenzi zákazníka.
čtěte více...Užijte si v Penzionu Matula relaxační teambuilding nebo workshop vaření pod vedením renomovaného šéfkuchaře Martina Bezchleby. S ubytováním, restaurací s domácí kuchyní, barem, grilováním na terase a relaxem v krkonošské přírodě.
čtěte více...Naučte se vařit jako šéfkuchař. Vařte 3 chodové menu na online kurzu vaření v přímém přenosu s TOP šéfkuchařem. Stačí se jen online připojit. Suroviny si sami běžně nakoupíte. Šéfkuchař vaří s vámi, odpovídá na dotazy a vypráví zajímavosti.
čtěte více...Užijte si online kurz vaření v přímém přenosu s šéfkuchařem. Vaří s vámi, radí, odpovídá na dotazy a vypráví zajímavosti. Vyberte si ze 4 druhů oblíbených mezinárodních kuchyní. Kulinářský teambuilding pro firmy i veřejnost.
čtěte více...Kulinářský temabuilding bude! Nudíte se doma? Rádi vaříte? Vyberte si a užijte online kurz vaření s certifikovaným šéfkuchařem. Vyberte si svou oblíbenou kuchyni.
čtěte více...Plánujete teambuilding nebo firemní večírek v době koronaviru? Na online kurzu s králem sushi si užijte vaření s šéfkuchařem v přímém přenosu. Naučíte se přípravě sushi.
čtěte více...Hledáte doučování pro vaše dítě? Kontaktujte nás! Poskytujeme individuální doučování českého jazyka v Liberci. Rádi doučíme český jazyk ZŠ.
čtěte více...Krásné reference zákazníků na službu Kuchaři do domu nás vždy těší. Pěkná reference, rozlučka se svobodou je dalším potvrzením kvalitních služeb. Sympatický špičkový šéfkuchař pan Procházka je naprosto úžasný.
Nadšení zákazníci jsou nejlepší referencí na kulinářské služby Kuchaři do domu a firem. Spolupracujeme nejen s ověřenými vysoce profesionálními kuchaři a lektory vaření, ale zároveň se sympatickými šéfkuchaři, kteří mají hezké chování k zákazníkům a příjemné vystupování.
Rádi vaříte a učíte se novým věcem? Speciality mezinárodních kuchyní? Vařte společně s kuchařem domu a svými přáteli a užijte si zábavný relaxační kurz vaření na chatě. Parta přátel na vámi vybrané chatě vaří společně s šéfkuchařem.
čtěte více...Milujte výborné jídlo? Jste unaveni po náročném týdnu? Relaxujte s osobním kuchařem, s Kuchaři do domu! Užijete si jednodenní kurz nebo víkend na chatě plný relaxace, zábavy, výborného jídla a sebevzdělávání v gastronomii.
čtěte více...Máte chuť na něco výborného? Řešíte speciální diety, kvalitní čerstvou stravu? Nemáte čas vařit? Využijte služby ověřených osobních šéfkuchařů Kuchaři do domu! Vyberte si osobního kuchaře a catering!
čtěte více...Certifikované lektory vaření mezinárodních kuchyní si můžete vybrat a objednat v seznamu osobních šéfkuchařů Kuchaři do domu.cz. Kurzy vaření, lekce vaření probíhají přímo u zákazníka nebo gastrostudiu.
čtěte více...